Faliszéfek

A faliszéfek vagy másnéven falba beépíthető széf, amelyek a befalazásnak köszönhetően nagyobb biztonságot nyújtanak, mivel nehezen hozzáférhetővé teszik a faliszéf oldalait.  A faliszéfek kis méretben otthonra, nagy méretben irodai felhasználásra készülnek. A beépített faliszéfek kulcsos és elektromos zárral is elérhetőek. Termékeink MABISZ tanúsítvánnyal rendelkeznek. A faliszéfet érdemes főfalba építeni és speciális fémhálóval is megerősíteni. A beépített értéktárolót egy képpel rejthetjük el, vagy elé húzhatunk egy szekrényt. Ajánljuk figyelmébe az Artemisz® Faliszéf termékcsaládot, ebben a hónapban kedvezményesen rendelhetőek.

Nézet:
Sorrend:

Faliszéf telepítési, rögzítési tanácsok

 

Különösen ügyeljen arra, hogy mind a falazás, mind a festés során se víz, se cement vagy festék ne kerüljön a faliszéf belsejébe az ajtón, a kulcslyukon vagy a kezelőszerveken keresztül.
A faliszéf stabilabb rögzítése érdekében javasoljuk vasalt beton, illetve fémháló használatát. A hálót, illetve a vasalást a széf hátsó részén lévő szigonyperemhez rögzítse.

Egy jól megfelelően előírás szerint rögzített faliszéf hosszú távon nyújthat védelmet otthonunkban vagy irodákban. Faliszéfeket minden esetben be kell építeni a falban javasolt ezt fő falba építeni a széfet, hiszen a válaszfalak vékonyak ehhez a művelethez. Egy megfelelően rögzített fali széf örökre a ház részévé válhat, szóval ha bérelt ingatlanról van szó nem javasoljuk mivel drága kivésni és újra eredeti állapotára visszaállítani a falat. Megfelelő magasságra tehetjük így nem kell lehajolni folyton a padlóhoz hogy nyissuk vagy tárjuk a széfet, hiszen olyan magasságba építhető be a faliszéf amilyen magasra szeretnénk itt nincs korlátozás. Emellett jól elrejthető egy kép mögé egy szerkény mögé, sok lehetőségünk van.

Biztonság: Egy faliszéfet sokkal kevesebb oldalról lehet támadni mint bármilyen más széfet, vagy páncélszekrényt, hiszen csak az ajtó oldali rész amely támadható illetve a hátfala amit a fal rejt. Hogy ezt is szűkítsük a betonozási javaslatban kitérünk erre is. Az ajtó nehezen támadható amennyiben feszítővasal próbálkoznak szinte a lézertechnológiával vágott ajtó és a széf test közötti 1mm rész nem engedi hogy bárhogy hozzáférjen egy alkalmas ponthoz hogy megkezdje a feszítést, de ha sikerül is, balról a zárcsapok akadályozzák meg jobbról meg a kifeszítés gátló, 1-0 a faliszéf javára. Amennyiben elektromos zárszerkezetet próbálja meg leverni tönkretenni, az csak egy tasztatúra, ajtóknál is hiába veri valaki le a kilincset attól a zárnyelve nem old ki. Kulcsos zár setében nincs mit leverni. 2-0 a faliszéfnek. Fúrás, igen a fúrás jól mutat a filmekben de a valóság más, tételezzük fel hogy visz magával emberünk egy fúrót, amennyiben az ajtólapot sikerül is átfúrnia találkozik egy mangán lemezzel amely hő hatására még keményebb lesz, fúrószár kuka használhatatlanná válik, de ha a belső verk szerkezet megfúrásához egy elég komoly szerkezeti rajz kell amit csak a gyártó ismer. 3-0 a széfnek.

Akkor betonozzunk: 

Minden esetben a használati útmutatóval kezdje. Pl( elkerülve azt hogy úgy falazza be a széfet hogy bezárta a kulcsokat a széf testbe vagy nem tanított fel kódot! A kivéset fal a faliszéf külső méretétől minimum 150mm legyen nagyobb. A hátoldal lehet kisebb, de nem kevesebb. A széf hátsó részéhez egy acélrácsot vagy acél lapot érdemes még tenni, ezzel védve a acél testet majd széfet helyezze a kivésett helyre, mértanilag a vésett lyuk közepébe kell helyezni, alátámasztjuk oldalról is ügyeljen arra hogy a széf ne lógjon ki a falsíkból sőt, ügyeljen a vízszintre és a függőlegességére, inkább pár mm-rel legyen beljebb, bezsaluzzuk és jöhet beton, de a beton minőségére vonatkozó előírásokról a széfhez tartozó MABISZ minősítésből illetve a telepítési utasításból tájékozódhat. A megfelelő biztonság elérése érdekében minimum -15-30 cm-es betonágyat javaslunk. Kiegészítenénk a Mabisz előírást egy kis plusz ötlettel vásárlói visszajelzések alapján. vásároljunk úgynevezett acélhajat, ez a beton szilárdságát erősíti, ha a betörő úgy dönt inkább a betont kezdi kivésni, nem nagyobb darabokat sikerül egy-egy kalapácsütéssel leütni, de amennyiben acélhajat keverünk a betonba melynek a hő tágulási együtthatója azonos a betonnal  milliméteres darabokat sikerül levésnie. Képzeljen el két pohár vizet, az egyikben sima vizet önt a másikba is de abba tesz vatta pamacsokat, fagyassza le és próbálja meg mindkettőt szét törni, a sima jeges sikerülni fog a vattás pohárban lévő jeget nem, na most az elv ugyan az, a beton esetében is. Kész is e beépített fali széfünk! Egy kis gipsz egy kis festés és máris biztonságba tudjuk értékeinket.