Szűrés
Magasság
911 mm - 1 941 mm
Szélesség
746 mm - 1 036 mm
Mélység
780 mm - 830 mm
Tűzállóság 
(5)
Polc
(5)
Raktár
Ár
1 481 099 Ft - 3 055 239 Ft
TOP termékeink
Tanúsítványok
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Szavazás
Termékajánló
Pénznem váltás
Látogató számláló
0
4
6
3
8
3
7
Fizetési megoldás

Adattároló széfek

Fő kategória >Széfek >Adattároló széfek

 A Chubbsafe® Több mint 200 éves gyártó cég termék kínálatában megtalálható a DataGuard Adat tárolásra szolgáló kiváló minőségű termék. Nem csak 2 órás tűzvédelemét biztosít az adattárolók részére amelynek hőmérséklete 50 C° alatt marad, hanem az elektromágneses sugárzástól védi a benne tárolt adathordozó eszközöket.  Az SP szabvány, az NT Fire 017 szabvány szerint tesztelve az adathordozók tűzvédelmére és a rendelkezésre álló tanúsított NT 017 120 lemezre. Válaszható méretek 30 és 128 liter között. A termékek különböző kiegészítőkkel rendelhető példaként említve kifejezetten LTO kazetták tárolására szolgáló kihúzható polccal a termék továbbá alkalmas DLT, LTO,DDS4,DDS8,DAT,AIT DATA,TRAVAN DATA SONY,ADR, SLR/MLR 5,25, PD, IBM 3480/3490, CD-DVD-RW, FLOPPY ZIP DISK, MO-R/W magneo optical disk. tipusú kazetták tárolására. 

Sorrend:
5 termék felel meg a feltételeknek
ÚJ
Utolsó vásárlás dátuma
ÚJ
Utolsó vásárlás dátuma
ÚJ
Utolsó vásárlás dátuma
ÚJ
Utolsó vásárlás dátuma
ÚJ
Utolsó vásárlás dátuma

Tűzálló szekrények Ismertető FONTOS IRATOK VÉDELME
Az általánosan elfogadott kritikus hőmérséklet papír dokumentumok esetében 177oC (350oF), bár ez eltérhet a papír és a használt festék minőségének függvényében. A szekrény belsejében lévő levegő mennyisége is befolyásolhatja a papír gyulladását, égését.
A védelmet igénylő dokumentumok mennyisége és típusa vállalatonként nagy mértékben eltérő lehet a fontosságuk meghatározásában. Az iratokat általában a következő osztályokba sorolhatjuk:
A OSZTÁLY  Azok a dokumentumok, melyek pótolhatatlanok vagy melyek megsemmisülése jelentős anyagi veszteséggel járna. Ezek magukba foglalják azokat az iratokat, számlákat, melyek a kintlévőségek behajtásához, dokumentumokat melyek az üzletmenet fenntartásához szükségesek és amelyek gyorsan bizonyítani tudják bármilyen biztosítási követelés jogosságát. Az 1998-as angliai Adatvédelmi tv. 7. paragrafusa szerint az ügyfelek adatait a következőképpen kell kezelni:"Megfelelő műszaki és szervezeti intézkedések megtétele szükséges a személyi adatok felhatalmazás nélküli, vagy törvénytelen feldolgozása és azok véletlen megsemmisülése, megsemmisítése vagy károsodása ellen"  
B OSZTÁLY  Azok az iratok, melyek elvesztése jelentős zavart okozna a vállalat működésében és pótlásuk jelentős költséggel, idővel és munkával járna. Ilyenek pl. ügyfél szerződések, érvényes ajánlatok és kedvezmények. C OSZTÁLY Ezek hasznos, de nem fontos iratok.
ADATOK VÉDELME Számítógépes adatok a legérzékenyebbek a tárolás módjára és nem szabad őket 52 oC –nál nagyobb hőmérsékletnek és 85% -nál magasabb relatív páratartalomnak kitenni. Semmilyen esetben sem szabad számítógépes adathordozókat papír dokumentumok tárolására tervezett szekrényekben tartani. 
TŰZÁLLÓSÁG VIZSGÁLAT MIT IS JELENT EZ?  Tűz esetén a lángok gyorsan terjednek nagy hőt termelve és ez addig folytatódik, míg a tűzoltók el nem oltják a tüzet, vagy az éghető anyag hiányában magától kialszik. Az épületen belüli éghető anyag mennyisége mérhető. Az angliai Boreham Wood –ban működő Tűzoltó Kutató Intézet felmérése szerint a legtöbb irodában az éghető anyagok mennyisége többnyire 30 és 40 kg között van négyzetméterenként, de elérheti a 60 kg –ot is. Minden kemencében végrehajtott vizsgálat (bármely minősítő intézet által) szabvány szerinti idő-hőmérséklet hevítési görbét használ. Ez biztosítja, hogy a vizsgálatok reprodukálhatóak és a teszt eredmények összehasonlíthatóak lesznek. A vizsgálatok alatt a hőmérséklet egy óra alatt 1000 oC magasságába emelkedik, mely azonos egy négyzetméterenkénti 60 kg éghető anyag által táplált komoly tűzzel. Ebből következik, hogy egy 1 órás tűzállósággal rendelkező szekrény kielégítő védelmet nyújt a szokásos irodai körülmények között. A TŰZÁLLÓSÁGI VIZSGÁLAT A tűzállóság vizsgálat egy összetett munkafolyamat, de az alapvető szabályok ismeretében lehetősége nyílik az ügyfeleknek a számukra megfelelő szekrények meghatározására. Az ügyfelek által tűzállónak ismert szekrények nem mindig felelnek meg ezen szabványok előírásainak. A három lehetséges vizsgálat a következő:

1. Hevítés kemencében szabvány szerinti idő-hőmérséklet görbe szerint.
2. Hevítés kemencében 30 percen keresztül szabvány szerinti idő-hőmérséklet görbe szerint, ejtés 10,9 m- magasból, hevítés további 30 percen keresztül az ejtés utáni sérült állapotban.
3. A hideg szekrény elhelyezése és 30 perces hevítése egy előzetesen 1000 oC –ra felfűtött kemencében.
Megjegyzés:
A számítógépes adathordozók tárolására tervezett szekrényeket minden vizsgálatot követően bent kell hagyni a kemencében néhány órán keresztül és a szekrény belsejének hőmérsékletét fel kell jegyezni. Ennek oka, hogy a szekrény falában alkalmazott védőanyag miatt a szekrény belső hőmérséklete csak a tűz eloltását követő 5 - 7 órát követően éri el tetőfokát. Ez a vizsgálat a különböző tesztelési szabványok küzül csak néhányban engedélyezett.

A nedvesség szinrtén káros a számítógépes adatokra, ezért a szekrény belsejében ezt is mérik és relatív páratartalom ott nem haladhatja meg a 85% -ot.
HOGY HÍVJÁK EZEKET A VIZSGÁLATOKAT?Teszt 1. Ezt a vizsgálatot „Tűzállóság” vizsgálatnak hívják. Ez teszteli a szekrény szigetelését hőterhelés esetén.Teszt 2. Ezt a vizsgálatot „Ejtés teszt”-nek hívják. Ez teszteli a szekrény ellenállási képességét a födém leszakadása esetén, megtartja e ellenálló képességét ez után is. Teszt 3. Ezt a vizsgálatot „Hirtelen hevítésnek” hívják. Ez teszteli a szekrény légkieresztő képességét. A rosszul megtervezett szekrények a hirtelen belső nyomásnövekedés következtében szétrobbannak, amely akkor következik be, ha a hideg szekrény a födém leszakadása miatt az alsó szinten pusztító tűzbe zuhan.
KRITIKUS HŐMÉRSÉKLETEK Tűz esetén a számítógépes adatok és a mikrofilmek sokkal sérülékenyebbek mint a papír. Az általánosan elfogadott kritikus hőmérsékletek, amelyeken az adathordozók és így az adatok is sérülnek, a következők: 
PAPÍR 177C° 350F
MIKROFILM 93.9C° 200F
WINCHESTER 65.6C° 150F
CD LEMEZEK 65.6C° 150F
FLOPY LEMEZEK 52.0C° 125F