ECO Schulte® TS-41 Csúszósínes EN 1-4 AJTÓCSUKÓ

Cikkszám: TS-41
ECO Schulte® TS-41 Csúszósínes EN 1-4 AJTÓCSUKÓ
ECO Schulte® TS-41 Csúszósínes EN 1-4 AJTÓCSUKÓ

ECO Schulte® TS-41 Csúszósínes EN 1-4 AJTÓCSUKÓ

Cikkszám: TS-41
Rendelhető
38 557 Ft

ECO Schulte® Európa egyik legrégebbi ajtócsukó gyára, a társaságot 1920-ban Heinrich Schulte és partnere alapította egy garázsban. Majd a világháborúk beárnyékolták a fejlődést, de  kiváló Német precizitás és a rendkívül sok és kitartó munka megtérült az évek alatt. A cég mind az autóiparnak mind az ajtótechnikai szegmensét kiszolgálta. 2014-ben felvásárolta a RANDI® ajtó kilincs gyárat, ezzel termékpalettája teljesen kiszolgálja az Európai igényeket és a vele szemben támasztott minőségi szabványok szerinti elvárásokat. Legyen az tűz gátló és biztonságtechnikai termék egyaránt. 2000-ben minőségi tanúsítványt is megszerezte a kiváló minőségért járó elismerés a DIN EN ISO 9001 szerinti tanúsítással. Azóta is a Német precizitás tükröződik termékei minőségében amely Európa egyik legjobb gyártójává tette Heinrich Schulte által alapított ECO® Vállalatot. 

Gyártó
ECO Schulte®
Szállítási idő
Szállítási idő

Raktáron lévő termékek szállítási ideje 1-3 munkanap.

Központi raktáron lévő termékek megrendelése esetén hosszabb szállítási idővel kell számolni.

Előrendelés esetén, a feltüntetett várható szállítási idő rajtunk kívül álló okok miatt módosulhat, ezért érdeklődj pontosításért ügyfélszolgálatunkon.  

 

1-3 munkanap
Ajtóméret
Ajtóméret

Minden egyes ajtócsukó terméknek megvan a maximális terhelhetősége, ahol optimálisan hosszú távon tud működni, a megfelelő súlyú és ajtószélesség esetén. 

1100 mm
Maximális ajtó súly
Maximális ajtó súly

Minden egyes ajtócsukó terméknek megvan a maximális terhelhetősége, ahol optimálisan hosszú távon tud működni, a megfelelő súly és ajtószélesség esetén. 

80 Kg
Minősítések
Minősítések

Ajtóbehúzók esetében az EN 1154-es és EN1158-as EN1634 szabványok az elsődleges iránymutatók. De létezik tűzálló minősítés is, utóbbiakat kötelező tűz gátló ajtókra használni.

 

EN1154
Üzemi hőmérséklet
Üzemi hőmérséklet

Ajtócsukó üzemi hőmérséklete a paraméter adat szerinti tartományokon belül működik optimálisan.

-20C°/ +50C°
Nyitási szög
Nyitási szög

Az ajtó maxiumum nyitási szöge

180°
Ajtónyitásra tesztelve
Ajtónyitásra tesztelve

Ajtócsukó termék tesztelése a paraméterben feltüntetett szám szerint. 

500.000
Csukóerő
EN 1-4
Garancia
Garancia

Termékre vonatkozó garanciavállalás ideje

2 év
Garancia kiterjesztés:
A termék várható szállítási ideje 1-3 munkanap, amint megérkezik, egyeztetünk veled a kiszállításról.
Választhatsz ajándékot ehhez a termékhez
Termék megtekintések száma: 1471x
Utolsó vásárlás dátuma: 2022.03.29

Raktárkészlet
Raktárkészlet
 • Raktáron lévő termékek szállítási ideje 1 munkanap
 • Központi raktáron lévő termék esetében 3-5 munnkanap 
 • Külföldi rakárban lévő termék esetében 2-4 hét
 • Nem elérhető: Érdeklődj ügyfélszolgálatunknál!
Központi raktárban
Termék típus
Termék típus

Lehetőség van egy kategórián belül a keresett termék típúsra szűrni

Ajtócsukók
Szín
Márka
ECO Schulte®
Cikkszám
TS-41
Tömeg
1,6 kg/db

ECO Schulte TS 41 Sínes ajtócsukó

Az ECO Schulte TS41 sínes ajtócsukó a közepes és nagy ajtóbehúzók közé tartozik kínálatunkban. Közepes méretű ajtókhoz, beltérre és kültérre egyaránt jó választás. Maximum 80 kg-os ajtókhoz javasoljuk 110 cm ajtószárny szélességig.

 

EN szabvány szerint 2/3/4-es csukóerő jellemzi. Hétköznapi értelemben a 40 - 80 kg-os ajtókhoz, de maximum 1 100 mm ajtószárny szélességig. DIN18040 szabvány szerint akadálymentesített épületekbe is alkalmas.

Az ECO TS 41 sínes olajfékes ajtóbehúzót 2 év garanciával kínáljuk.

 

 • A csukási sebesség folyamatosan állítható.
 • A csukó erő lépésenként állítható.
 • Ugyanaz a kialakítás Balos/jobbos ajtók esetére is. DIN-L és DIN-R
 • Max. ajtószélesség: 1100mm.
 • Beállítható az ajtócsukó újrapozícionálásával.
 • Könnyű és nehéz belső ajtókhoz.
 • Könnyű és nehéz külső ajtókhoz.
 • Tűz- és füstátló ajtókhoz egyaránt
 • 1100 mm-ig ajtószárny szélességig. 
 • ECO Schulte® története kattints

 

Ajtócsukó/ajtóbehúzó csukóerő táblázat


Az ajtóbehúzóknak több típusa is létezik, kezdve a falra szerelhető ajtóbehúzóktól a rejtett ajtóbehúzókon át egészen a padló ajtócsukókig. Létezik normál karos, csúszó sínes és kétszárnyú ajtókhoz sorrend szabályozott megoldás is. Az ajtóbehúzók sokféle kiegészítő funkcióval rendelkezhetnek. Mechanikus kitámasztás (hold open device), elektromechanikus funkciók, késleltetett csukás (delay action) vagy kicsapódás gátlás (backcheck).
Az ajtóbehúzó kiválasztásánál elsősorban az ajtó súlya, az ajtószárny szélessége és a használat gyakorisága meghatározó. Ajtóbehúzók esetében az EN 1154-es és EN1158-as EN1634 szabványok az elsődleges iránymutatók.
Ajtócsukókat használnak például tűz gátló ajtókon vagy hő- és füstelvezető rendszerekben is, ahol csak minősített eszközöket lehet kizárólag felszerelni.

Csukóerő táblázat EN1154 szabvány szerint Maximum ajtószélesség mm-ben Maximum ajtószárny tömege kg-ban
EN-1 750 mm-ig 20 kg-ig
EN-2 850 mm-ig 40 kg-ig
EN-3 950 mm-ig 60 kg-ig
EN-4 1100 mm-ig 80 kg-ig
EN-5 1250 mm-ig 100 kg-ig
EN-6 1400 mm-ig 120 kg-ig
EN-7 1600 mm-ig  160 kg-ig

 


EN 1154 szabvány: Az EN 1154 minősítés az ajtó mérete és súlya alapján osztályok és erőfokozatok szerint kategorizálja a felső ajtócsukókat.


1. A zárás ereje: az ajtószárny szélessége mm-ben meghatározza, hogy mekkora erejű ajtócsukóra van szükség.
2. Az erő leadásának hatékonysága: meghatározza, hogy mekkora erővel kell kinyitni ahhoz az ajtót, hogy visszafelé biztonságosan becsukódjon.
3. A beállítások stabilitása: garantálja, hogy magas hőmérséklet és gyakori igénybevétel mellett is megmaradnak a sebesség-beállítások.
4. Tartósság: az ajtóbehúzó stabilitása és hatékonysága, illetve a zárás ereje 500 000 teljes nyitási-csukási ciklust követően is változatlan marad.

Lényegében az ajtócsukó olyan eszköz, amely automatikusan bezárja az ajtót, akár mechanikusan, akár azt követően, hogy valaki manuálisan kinyitotta. A jelenlegi előírások szerint minden tűzvédelmi ajtóra fel kell szerelni, hogy a nyitás után mindig megfelelően záródjanak. Ajtózárók minden árkategóriában kaphatók. Különféle ajtótípusok sokaságára is felszerelhetők, beleértve mind a kézi, mind az automata ajtókat és az elektromágneses nyitott/zárt lengő változatokat. Számos különféle típusú ajtózáró áll rendelkezésre, köztük rejtett is, így, ha az Ön gondja a tiszta és modern vonalak fenntartása anélkül, hogy a mechanizmus megjelenne, akkor minden bizonnyal rendelkezésre áll egy ilyen típus is. Tehát mi a célja egy ajtócsukónak? A tűzvédelmi ajtókat mindig zárva kell tartani - egy ajtócsukó biztosítja, hogy az ajtó kinyitása után automatikusan mechanikusan becsukódjon. A legtöbb zárószerkezet tartalmaz csappantyúkat, amelyek az ajtó bezáródásának erejét és sebességét szabályozzák. Ez a csappantyú különösen fontos különösen nehéz ajtóknál. A zárási sebesség megfelelő beállítása megakadályozhatja a kisgyerek vagy a fizikailag kevésbé erős személy sérülését, valójában bárkinek segít, aki nem képes gyorsan mozogni, vagy olyasvalakinek, aki nehéz bevásárlószatyrokat cipel. Egy ajtócsukó biztosítja, hogy a bejárati ajtó biztonságosan becsukódjon, miután valaki áthaladt rajta. Ez megakadályozza, hogy az Ön ingatlana elérhetővé váljon a tolvajoknak és betörőknek stb. hiszen nem teszi lehetővé az ajtó túl gyors kinyitását. Ez a külső ajtókon fordulhat elő erős szél stb. esetén, amikor az ajtó nagy sebességgel kinyitható: A nagy sebességgel kinyíló ajtó károsíthatja az ajtót, vagy magát az ajtókeretet, ami nyilvánvalóan költséges. A gyorsan kinyíló ajtó bárkit megsérthet, aki a közelben áll hozzá, amikor ez történik. Miután felszerelte az ajtó zárószerkezetét, ellenőrizni kell, és gondosan karbantartani, valamint rendszeresen be kell állítani. Az ajtócsukó egy állítható és rugós mechanikus kar. Az ajtócsukókat általában hidraulikus folyadékkal töltik fel, amely csillapítja az ajtó lengését és ellenőrzi annak működését. Az ajtózáró felszerelése fokozottabb ellenőrzést biztosít az ajtó biztonságának. Céljuk teljesítéséhez az ajtócsukókat karbantartani kell, sőt több év múlva ki is kell cserélni. Különböző tényezők vezethetnek az ajtócsukó karbantartásához és javításához. Telepítés előtt az ajtónak tökéletesen kell működnie. Nincs értelme olyan ajtóhoz hozzáadni, amely nem záródik be megfelelően. Az előkészítés magában foglalja a zsanérok kenését, a zsanércsavarok meghúzását és az ajtó illesztését az ajtókerethez. Az évek során számos probléma merülhet fel az ajtó körül. Például megtapasztalhatja az ajtó megereszkedését és repedését, az ajtókeret szétszakadását stb. Web áruházunkban csakis a legjobb ARTEMISZ ajtócsukókat találhatja meg széles kínálatban, de vannak Marie, valamint ABUS és ECO-Schulte® ajtócsukók is, tehát van miből válogatni. 

Termék katalógus megtekintéséhez, kattints a képre

 

Termék tanusítvány letöthető a képre kattintva

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek
Raktáron
-6%